Ο κ. Αλικάκος ανάμεσα στα άλλα είπε, ότι το νέο κόμμα του οποίου ηγείται, είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τη χώρας μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου
Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και από τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία κάλυψαν την εκδήλωση και έλαβαν συνεντεύξεις από τους παρευρισκομένους.
Στη Μυτιλήνη, ο Ν. Τάλλας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, έχει αναλάβει την οργάνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να καταρτίσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
Στο νησί μας έφτασε χθες ο Πρόεδρος του νέου κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» Νικόλαος Αλικάκος, στο πλαίσιο των περιοδειών ανά την Ελλάδα, που ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.
Η παρουσίαση των θέσεων και των κύριων πολιτικών τους στόχων, έγινε στο ξενοδοχείο «Λασία» χθες το απόγευμα.
Σε ολιγόλεπτη συνομιλία με την εφημερίδα μας, ο Ν. Αλικάκος μίλησε για τη γένεση της προσπάθειας αυτής, επιχείρησε να δώσει με λιγοστές φράσεις συγκεκριμένες αρχές και στόχους του κόμματος, ενώ θέλησε ν αποσυνδέσει τους όποιους κακούς και όχι άδικους συνειρμούς που μπορεί να έχει ο Έλληνας, στο άκουσμα ενός πατριωτικού κόμματος, πρωτοβουλία απόστρατων αξιωματικών των ελληνικών δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
«Δ»: Τι σας παρακίνησε να σηκωθείτε από τον καναπέ και ν αντιδράσετε με αυτό τον τρόπο;
Ν. Αλικάκος: Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όπου ήταν ολοφάνερη η γενικευμένη κατάσταση δυσαρέσκειας που επικρατούσε. Όλοι θυμόμαστε τις λαϊκές εκδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των διαμαρτυρομένων στις πλατείες. Όμως, αυτού του είδους η διαμαρτυρία δεν οδήγησε πουθενά. Δεν έδωσε καμία λύση. Υπήρχε δυναμισμός και ειλικρινής αντίδραση. Όμως, αυτό το κλίμα δεν μετουσιώθηκε σε πολιτική πράξη. Κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Το ίδιο το κράτος τους περιθωριοποίησε και τους εξουθένωσε. Η πλατεία, δεν είναι η δυναμική λύση. Είναι απλά η έκφραση της λαϊκής οργής. Η μόνη λύση είναι η πολιτική δραστηριοποίηση. Και αυτό επιχειρούμε με τη σύσταση του πατριωτικού κόμματος.
«Δ»: Και πώς πιστεύετε ότι θα κάνετε τη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα; Γιατί να σας πιστέψει ο κόσμος;
Ν. Αλικάκος: Σ αυτό ακριβώς. Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμα κόμμα, κακέκτυπο των υπολοίπων 7, 8 ή 9. Συστήνουμε ένα πατριωτικό κόμμα. Έχουμε πληρώσει όλοι ακριβά τις δεξιές, αριστερές και κεντρικές πολιτικές φιλοσοφίες. Δεν έχουν κάτι νέο να δώσουν και σήμερα, όλες οι μεγάλες παρατάξεις συσπειρώθηκαν κάτω από τις Ευρωπαϊκές επιβουλές. Τα κόμματα δεν έχουν πολιτικές διαφορές. Επί 30 χρόνια το σύστημα, με όπλο τις συναλλαγές, χρεοκόπησε και μας οδήγησε στο ΔΝΤ, αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, αποδόμησε τις υπηρεσίες του Κράτους, αύξησε τα ποσοστά ανεργίας, διόγκωσε τα ποσοστά της φτώχειας.
Η διαφορά μας είναι ότι το δικό μας κίνημα είναι πατριωτικό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από τις αρχές μας, μεταξύ των οποίων:
- Δημοκρατία Αξιοκρατία Δικαιοσύνη
- Έλεγχος υπευθύνων για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας
- Διαφύλαξη της Εθνικής κυριαρχίας και προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων - Μέγιστη διάρκεια συνεχούς βουλευτικής θητείας έως 8 έτη και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
- Ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού. Κανένας βουλευτής δεν θα μπορεί να είναι Υπουργός.
- Διαρκής έλεγχος του πόθεν έσχες για όλους.
«Δ»: Ποιος είναι ο στόχος για τις επικείμενες εκλογές;
Ν. Αλικάκος: Είμαστε μια νέα πολιτική δύναμη, υπεύθυνη. Ο στόχος μας δεν είναι να εισπράξουμε ένα 3%, για να μπούμε στο Κοινοβούλιο. Εμείς ερχόμαστε μέσα από το Ελληνικό Κράτος, την κοινωνία, το λαό, από λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις. Θέλουμε να πάρουμε την τύχη του κράτους αυτού στα χέρια μας.
«Δ»: Υπάρχει, όμως, το κακό προηγούμενο της Δικτατορίας. Μπορεί να λέμε σήμερα «μια δικτατορία θα μας σώσει και θα μας συμμορφώσει» σε καμία περίπτωση όμως, δεν το εννοούμε.
Ν. Αλικάκος: Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και υπάρχει ο συνειρμός αυτός στη σκέψη του Έλληνα πολίτη. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, το εξής: Μπορεί το κίνημά μας να είναι μια πρωτοβουλία αποστράτων, όμως είναι ένα κόμμα το 30% του οποίου είναι απόστρατοι και το 70% απλοί πολίτες που το αγκάλιασαν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και σκέψη, παρά μόνο η Δημοκρατία, ο Κοινοβουλευτισμός και το Σύνταγμα και αυτό θα φανεί στο Δημοκρατικό καταστατικό και στο συλλογικό όργανο που αποτελείται από 12μελη Διοικούσα Επιτροπή με έναν Πρόεδρο, ίσο μεταξύ ίσων. Έπαψαν οι εποχές των προσωποπαγών ηγεσιών. Η Δημοκρατία είναι το μόνο μέσο για να βγούμε από το αδιέξοδο