Αρχιτέκτονος Μηχανικού
Υποψηφίου Ευρωβουλευτού του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η Ελλάς εάλω, πάλι! Όχι πως είχε αποτινάξει ποτέ της τον «τουρκικό ζυγό», διότι μόνο τουρκικός δεν ήταν. Αυτό ακριβώς είχε καταλάβει ο άξιος κυβερνήτης μας, ο Καποδίστριας και έβαλε σκοπό να αλλάξει.
Έτσι λοιπόν, τόσο απλή είναι η ιστορία μας και φτάσαμε στο ζοφερό το σήμερα. «Αυτοί» συνέχιζαν μέσω των απογόνων τους, που σήμερα τους αποκαλούμε «επαγγελματίες πολιτικοί», να λυμαίνονται την πατρίδα μας, χρησιμοποιώντας το ίδιο διοικητικό σύστημα τα τσιφλίκια και την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη λαιμαργία τους. Την πατρίδα μας, ως δική τους, σίγουρα δεν την βλέπουν!
Αυτή ακριβώς, η αχόρταγη λαιμαργία, τους οδήγησε στο σημείο να έχουν πουλήσει το ίχνος ελευθερίας, που είχαμε καταφέρει να κατακτήσουμε με την επανάσταση. Σίγουρα δεν το καταφέρανε μέσα σε ένα έτος, τα σημάδια της μεθόδευσης ήταν διακριτά επί δεκαετίες και φτάσαμε στην οικονομική κρίση. Αλλά εμείς οι Έλληνες, τυφλωμένοι από τον υπέρμετρο εγωισμό μας, προτιμήσαμε να βλέπουμε την εφήμερη καλοπέραση.
Εγωιστές όλοι μας, τόσο πολύ, που μπορεί να χαρακτηριστεί προδοσία, επιτρέποντας να φτάσουμε στο σημερινό «Η Ελλάς εάλω!». Ας κάνει ο καθένας την ειλικρινή αυτοκριτική του, αλλιώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Όχι κύριοι, δεν τα καταφέρατε ακόμη, διότι έχουμε ισχυρά «όπλα» εμείς οι Έλληνες. Όπλα δοκιμασμένα και τώρα που πάθαμε (για δεύτερη φορά), μάθαμε για τα καλά και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Ας τα συνοψίσουμε:
1) Πρώτο απ’ όλα, να εκδιώξουμε κάθε νυν ή εν αναμονή κυβερνώντα, ο οποίος θα τολμήσει ή τόλμησε να πάρει αποφάσεις που διακυβεύουν τα κυριαρχικά, εθνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και συμφέροντα. Πώς; Όχι με βία και ψευτο-επαναστάσεις, αυτό θέλουν οι άλλοι για να έχουν άλλοθι. Αλλά με την πραγματική Δημοκρατία, με Δημοψηφίσματα, που θα αποφασίσει και θα διεξάγει ο ίδιος ο λαός. «Οι άλλοι» τα φοβούνται όπως ο διάβολος τον αγιασμό. Πως οργανώνονται και διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις; Ε λοιπόν, δεν είναι και τόσο δύσκολο.
2) Να επανιδρύσουμε την Ελληνική Φιλική Εταιρεία. Σας θυμίζει κάτι; Και αυτήν την φορά θα πρέπει να έχει έδρα, καλύτερα έδρες, εκτός Ελλάδος, όπου θα μπορούν να δράσουν ειρηνικά και με όπλο την γραφή (πένα), συσπειρώνοντας τον ελληνισμό, τον φιλελληνισμό και όλους ανά τον κόσμο ελεύθερους ανθρώπους.
3) Να καταστρώσουμε επιτέλους ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο, με βάση τα πλεονεκτήματά μας ώστε να προσδιοριστούν στόχοι, με κύρια επιδίωξη το όραμα, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία μας!
4) Να πορευόμαστε όλοι μαζί, με Εθνική Ενότητα, διότι θέλουμε και πρέπει να «βρισκόμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ», από όπου θα αντλούμε αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, όπως ακριβώς ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και τα παλικάρια του!
5) Να επιτρέψουμε στους άξιους να συνεχίσουν το έργο τους και μετά την «πρώτη νίκη», διότι μόνο οι ικανοί και άξιοι θα προσφερθούν να μπούνε στην πρώτη γραμμή στις δύσκολες στιγμές και περιόδους. Όπως πάντα! Αυτήν την φορά όμως, μόνο τους αποδεδειγμένα άξιους να δεχόμαστε.
6) Να ξεχάσουμε την νοοτροπία και τις πρακτικές, που μας δίδαξε το παλιό σύστημα. Εξάλλου συμφωνήσαμε πως αυτό αποτελεί προδοσία. Ένα είναι το σύστημα, η Άμεση Δημοκρατία, μέσω των δημοψηφισμάτων. Εξάλλου εμείς οι Έλληνες έτσι την δημιουργήσαμε, ενώ «οι ξένοι» την διαστρέψανε και τους επιτρέψαμε να μας την επιστρέψουν, για να μας χειραγωγούν.
Υπάρχουν βέβαια ακόμη δύο – τρία «όπλα», τα οποία ας τα κρατήσουμε προς το παρόν
μυστικά. Αχρείαστα ας είναι…!
Όλα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν μόνο αφού εμείς οι Έλληνες ενεργοποιήσουμε τις τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες που κρύβουμε μέσα μας. Μα γιατί τις κρύβουμε τόσον καιρό; Μόνο ενεργοί πολίτες, αυτοί δηλαδή που συμμετέχουν, μπορούν να έχουν την Άμεση
Δημοκρατία. Από ότι φαίνεται, η παρούσα βαθύτατα εθνική πολιτική κρίση είναι η ευκαιρία που περιμέναμε τόσον καιρό, για να ενεργοποιηθούμε, παίρνοντας την τύχη μας στα χέρια μας. Αυτό φαίνεται πλέον παντού. Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να εκραγούν και θα εκραγούν δημιουργικά. Δεν χρειάζονται «μαθητευόμενους μάγους», δεν χρειάζονται κόμματα.
Ένα είναι το κόμμα, η Ελλάς Ενωμένη!
Η δημιουργικότητα στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την δημόσια διοίκηση, την πολιτική, σε όλους γενικά τους τομείς είναι το αντίδοτο σε αυτήν την κατρακύλα που μας θέλουν. Εμείς όμως δεν θέλουμε την κατρακύλα! Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε ενεργά
και με αυτόν τον τρόπο θα ρίξουμε φως στο σκοτάδι της «τρομοκρατίας».
Αγαπητέ κυβερνήτα Καποδίστρια (δηλαδή Ελληνικέ Λαέ), έχε σε παρακαλώ τον νου σου αυτήν την φορά…..!
Μην επιτρέψεις να σε εξοντώσουν.
Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά να λαμβάνεις πάντα τα μέτρα σου.
Φυλάξου και μην ξεχνάς η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται!
Κωνσταντίνος Ν. Γώγος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
Επιστολή του Καποδίστρια προς τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη:
«Αν ο καθένας από εσάς (και ομιλώ δι' εκείνους που κατέχουν τας πρώτας θέσεις εις
την πολιτικήν ζωήν της χώρας) με εβοήθει ολίγον και καλοπίστως, λησμονών δια μίαν
στιγμήν τα προσωπικά του συμφέροντα, το έργον μου θα εγίνετο περισσότερον εύκολον
δι' εμέ και περισσότερον καρποφόρον δια την Πατρίδα...» Μάιος 1828
Επιστολή του Καποδίστρια προς τον Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνάτιο:
« ...Οι γενναίοι μας Έλληνες χαίρονται. Μόνον ολίγοι τινές απατώνται και μεγάλως
νομίζοντες ότι τα χρήματα ταύτα είναι δι' αυτούς και μέλλουσι να πάθωσιν, ό,τι έπαθον
και αι λίραι του δανείου. Ότι μεν κλέπτουσιν όπου υπάρχει διοίκησις, είναι αναμφίβολον.
αλλά δεν υπάρχει χώρα, όπου πλησίον των κλεπτών να υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες
οικογενειών αστέγων και αποθνησκουσών εκ πείνης καθώς εν Ελλάδι. Στοχασθήτε
δέσποτά μου, ότι αι δύστυχείς αυταί οικογένειαι πάσχουν εξ αιτίας των κλεπτών και
παρακαλώ αν δύνασθε, ενθαρρύνατέ με να είμαι συγκαταβατικός προς μιαν δράκαν
ανθρωπαρίων μεταλλοθέων εναντίον των οποίων δεν εκίνησα την βαρείαν χείρα της
δικαιοσύνης, αρκούμενος να τους γνωρίσω καλώς και να τους παραδώσω εάν παραστεί
ανάγκη εις τας αράς του λαού...» 10 Ιουνίου 1828
Επιστολή του Καποδίστρια προς τον Αναστάσιο Λόντο Έκτακτον Επίτροπο στις Β.Σποράδες:
«Μία πρέπει να είναι η αποστολή σας: Η εξασφάλισις των δικαιωμάτων του ανθρώπου
και η δια της παιδείας μόρφωσις των ηθών του, δια της οποίας θα αναδειχθή εις τον λοιπόν
πεφωτισμένον κόσμον άξιος της ελευθερίας.» Σεπτέμβριος 1828