Είναι η συλλογιστική μέθοδος, κατά την οποία αποδεικνύεται η αλήθεια μιας πρότασης με βάση το γεγονός, ότι η αντίθετή της είναι ψευδής ή λανθασμένη. Εφαρμόζεται στα μαθηματικά, αλλά και στην ζωή.
Στην σημερινή Βαβέλ του πολιτικού σκηνικού που δημιούργησε η κρίση στην χώρα μας, ο πολίτης καλείται να επιλέξει το κόμμα που θα στηρίξει και εν τέλει θα ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές. Η μέθοδος της «εις άτοπον απαγωγής» βοηθάει στην απόφασή του, δεδομένου ότι τα καταγεγραμμένα στον Άρειο Πάγο κόμματα ξεπερνούν τα 150.
Για να αποκλείσει κάποια κόμματα θα πρέπει να εξετάσει κάποιες βασικές παραμέτρους που αφορούν τους προέδρους και τα στελέχη τους:
· Αν συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε πολιτικούς φορείς που ψήφισαν τα καταστροφικά μνημόνια και τους νόμους που πλήττουν την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την ελληνική οικογένεια (Σύμφωνο συμβίωσης με τις τραγικές του συνέπειες, Τζαμί στον Βοτανικό και πολλά άλλα).
· Αν αποχώρησαν από τα μητρικά κόμματά τους για να ιδρύσουν γενόσημα με στόχο να επιστρέψουν ενισχυμένοι από εκεί που έφυγαν. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά με πιο χαρακτηριστικά της Ντόρας, του Σαμαρά, του Αβραμόπουλου, του Παπανδρέου και άλλων.
· Αν στο παρελθόν είχαν στενές σχέσεις με ύποπτα άτομα του υποκόσμου ή πουλούσαν τηλεοπτικά ανύπαρκτα προϊόντα.
· Αν μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, προδίδοντας τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν με μόνο σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον. Οι γυρολόγοι αυτοί της πολιτικής θέλουν με κάθε τίμημα να εκλεγούν βουλευτές.
· Αν διατελούν ή διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές ή και απλά στελέχη σε φαύλους πολιτικούς φορείς που ενέχονται σε σκάνδαλα ή οφείλουν μεγάλα ποσά σε βάρος των δεινοπαθούντων Ελλήνων.
· Αν ασπάζονται ακραίες ιδεολογίες και εφαρμόζουν παράνομες πρακτικές που δεν συνάδουν με τα ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη.
· Αν διατηρούν μεγάλες καταθέσεις, νόμιμες ή μη, στο εξωτερικό και ταυτόχρονα καλούν τον λαό να τους εμπιστευτεί.
· Αν εργάζονται ή εργάστηκαν για δεκαετίες κερδίζοντας με έντιμο τρόπο το ψωμί τους και παράλληλα απέδειξαν, ότι είναι ικανοί να διοικήσουν με επιτυχία.
· Αν έχουν διορίσει ρουσφετολογικά συγγενείς και κομματικούς φίλους στο δημόσιο ή τα όργανα της ΕΕ.
Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που ο καθένας θα επιλέξει να αξιολογήσει. Αν αποκλειστούν όλες οι παραπάνω περιπτώσεις καταλήγουμε στο ότι πρέπει να στηρίξουμε έντιμους και ικανούς ανθρώπους που δεν έχουν ή είχαν οιαδήποτε σχέση με το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ανθρώπους που έμπρακτα και για πολλές δεκαετίες απέδειξαν ότι μοναδικό σκοπό στην ζωή τους έχουν να υπηρετούν το Έθνος και τον Λαό. Τέτοια πρόσωπα θα βρούμε στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που ιδρύθηκε από Έλληνες Αξιωματικούς εα στα πρότυπα του 1909 και αμέσως πλαισιώθηκε από στελέχη προερχόμενα από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που πιστεύουν σε Ορθοδοξία-Ελλάδα-Οικογένεια.
Αρκετά λάθη κάναμε από το 1974 και μετά. Ας μην τα επαναλάβουμε, γιατί πλέον δεν θα είναι λάθη, αλλά εγκλήματα κατά της Πατρίδας μας.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος
μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Τηλ. 2310453192-6942477645-e-mail: [email protected]