
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ
Θα αποτελούσε κοινοτοπία εάν επαναλαμβάναμε την διαπίστωση ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας καθώς και οι επιπτώσεις της και οι προβλέψεις για την εξέλιξή της στο μέλλον μονοπωλούν το ενδιαφέρον και την προσοχή των ελληνικών μέσων ενημερώσεως αλλά αποτελούν και το μόνιμο αντικείμενο δηλώσεων και συνεντεύξεων των πολιτικών ηγετών της χώρας μας. Φυσικά , ουδείς μπορεί να διατυπώσει έστω και αμφιβολία ότι η κατάσταση της οικονομίας μας και η θεραπείας αυτής της καταστάσεως αποτελούν σήμερα νευραλγικό σημείο της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος.
Η επιβίωση και το μέλλον του Ελληνικού λαού εξαρτάται και από το συναίσθημα ασφαλείας που θα πρέπει να του εμπνέουν οι Ταγοί της χώρας μας ότι η ακεραιότης της Ελληνικής Επικράτειας και η διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας επί του εδάφους, θαλάσσης και αέρος - της Πατρίδος μας αποτελούν εξίσου σημαντικό αντικείμενο της προσοχής και της μέριμνάς τους για το Εθνικό μας μέλλον. Θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, οι υπεύθυνοι ηγέτες του Έθνους μας να υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν συνεχείς απειλές κατά των χερσαίων , θαλασσίων και εναερίων συνόρων της Ελλάδος .
Η εξ ανατολών γείτων - για να πάρουμε αυτήν ως παράδειγμα των ανησυχιών μας - δεν έχει πάψει κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια ούτε τις παραβιάσεις τους Εθνικού μας εναερίου χώρου , ούτε τις αμφισβητήσεις κατά των νήσων μας του Αιγαίου Πελάγους , ούτε τις μη φιλικές " διελεύσεις" πολεμικών σκαφών της από τον θαλάσσιο χώρο που μας περιβάλλει , ούτε έχει πάψει να επιβουλεύεται την Δυτική Θράκη { έχει μάλιστα κατά τα τελευταία έτη αρχίσει να εφαρμόζει ίδιες μεθόδους και να έχει τους ίδιους στόχους στη Ρόδο και Κω )και κυρίως η Τουρκική Εθνοσυνέλευση δεν έχει άρει το casus belli με το οποίο απειλεί ,κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ,την Ελλάδα εάν η Κυβέρνηση αυτής προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. Επί πλέον , οι εκάστοτε προκλητικές δηλώσεις Τούρκων επισήμων ελάχιστα περιθώρια αφήνουν για ελπίδες βελτιώσεως της καταστάσεως. Συνεπώς , η θέαση του εθνικού μας μέλλοντος μόνο μέσω οικονομικής οπτικής όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του Έθνους αλλά μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη .
Μία άλλη διάσταση της οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η Ελλάς είναι ότι στην καλώς νοούμενη προσπάθεια των κυβερνώντων να προβούν σε εξοικονομήσεις κονδυλίων και μείωση των δαπανών του κράτους, ελλοχεύει ο κίνδυνος της μειώσεως της ικανότητος της χώρας να διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελεσματική Διπλωματική Υπηρεσία. Χρειάζεται και εδώ μεγίστη περίσκεψη και σύνεση σε ότι αφορά την διαχείριση των πόρων που είναι επιβεβλημένο να είναι εις την διάθεσιν των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών προκειμένου να δύνανται τα στελέχη των δύο αυτών τομέων να επιτελέσουν την αποστολή τους.
Ειδικότερα, πρέπει να αποφευχθεί, πάση θυσία, η μείωση της ικανότητος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος να είναι εις θέσιν να αντιμετωπίσουν τόσον τον επιτιθέμενον όσον και να εμπνεύσουν ατολμία στον επιβουλευόμενο την ακεραιότητα της Ελληνικής Επικρατείας.