ΣΕΕ
ΣΕΕ
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟ ΚΟΜΜΑ
    • Ονομασία-Έμβλημα
    • Ιδρυτικη Διακήρυξη
    • Καταστατικό
    • Περιφερειακή Οργάνωση
    • Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο >
      • ΣΥΖΗΤΗΣΗ Online
  • ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
    • Ιδεολογικές Αρχές
    • Πολιτικές Θέσεις
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • Ανακοινώσεις Α.Π.Σ
    • Συνέδρια-Πολιτικές Εκδηλώσεις
    • Activities
    • Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
    • WEB TV
    • Βίντεο
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
  • ΜΕΛΗ
    • Εγγραφή Μελών
  • ΥΛΙΚΟ ΜΜΕ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • Φόρμα Επικοινωνίας
  • ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
    • ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες (πολιτικούς)

13/11/2018

0 Comments

 
«Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες (πολιτικούς)», Εμ. Ροϊδης

«Γαλή εισελθούσα εις χαλκέως εργαστήριον την εκεί κειμένην ρίνην περιέλειχε. Συνέβη δε, εκτριβομένης της γλώττης, πολύ αίμα φέρεσθαι. Η δε ετέρπετο υπονοούσα τι του σιδήρου αφαιρείσθαι μέχρι παντελώς απέβαλε την γλώτταν».

Και σε νεοελληνική απόδοση:

«Μια γάτα μπήκε στο εργαστήριο ενός σιδηρουργού και άρχισε να γλείφει μια λίμα. Η γλώσσα της όμως τρίφτηκε κι άρχισε να τρέχει πολύ αίμα. 
Αυτή ευχαριστιόταν, νομίζοντας ότι κάτι βγαίνει από το σίδερο, ώσπου έχασε την γλώσσα της». (Αισώπου μύθοι, εκδ. «ΕΞΑΝΤΑΣ», σελ.96). 
Μπήκε και η πατρίδα μας - η γάτα - κάποτε στο εργαστήριο της Ευρώπης με τα σίδερα, τα σφυριά και τα αμόνια, στο εργοτάξιο της ανθρώπινης αλαζονείας. 
Της πέταξαν  μια λίμα-προγράμματα, επιδοτήσεις και τον βρόχο των δανείων. Και άρχισε να την γλείφει. Και ετέρπετο, ηδονιζόταν. Νόμιζε ότι ήταν αλλότρια, ξένα, πλούσια περισσεύματα των Φραγκογερμανών. 
Έπινε όμως το αίμα της, το αίμα των αγέννητων, το αίμα των νεκρών. Και έχασε την μιλιά της, την γλώσσα της, τα τζιβαϊρικά της. Έμεινε άλαλη, αναξιοπρεπή,ς άλογη και παράλογη.
Βρυχώνται οι Τούρκοι. Απειλούν, χλευάζουν, προσβάλλουν, συκοφαντούν, διεκδικούν. Από τον ανώτατο ηγέτη τους αυτά και όχι από κάποιον αντιπεριφερειάρχη της ανατολίας. Τι απαντά  το καθ’ημάς... ασκέρι και ο σκαληνός σερασκέρης του; Τίποτε. Αφωνότερος των ιχθύων και απραγέστερος των βατράχων.
Λύκοι, γκρίζοι και λυσσασμένοι, απέναντι. Ιχθύες και βατράχια από δω. Τι συμπεραίνει ο κοινός νους; Ότι κάποια στιγμή οι λύκοι θα ορμήξουν. Παρήγορο το γεγονός ότι το αξιόμαχο των Τούρκων ουδέποτε δοκιμάστηκε απέναντι σε οργανωμένο στρατό. Ύαινες και λαφυραγωγοί μια ζωή. 
Απαρήγορο το γεγονός ότι το αξιόμαχο των Ελλήνων υπονομεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τις ειρηνόφιλες σειρηνωδίες κλεφτοκατσικάδων. Και προσοχή! «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» και όχι οι ειρηνόφιλοι. Ψιλά γράμματα αυτά για την περιρρέουσα ημιμάθεια. 
Ατάραχος, γαλήνιος άκουσε ο Γερο-Κολοκοτρώνης την απόφαση για καταδίκη σε θάνατο. Ούτε κατάρες ούτε κραυγές ούτε φοβέρες. Μόνο «μνήσθητί μου Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου». Ήταν ειρηνοποιός. 
Καταδικάζονται λήσταρχοι και εγκληματίες και σκούζουν και τσιρίζουν και μυξοκλαίουν για το κακό που τους βρήκε, όντας τόσο «καλοί άνθρωποι», όπως βεβαιώνουν, σπαραξικάρδια, οι συμβίες τους. Ειρηνόφιλοι άνθρωποι...
Σκότωσαν, άνανδρα, οι Αλβανοί το “γαλανόλευκο παιδί” της Βορείου Ηπείρου. (Όπως κάποτε στην Κύπρο, τα ξαδέρφια τους οι Αγαρηνοί, τον Ισαάκ και τον Σολωμό). Τους γνωρίσαμε στην ιστορία ως Τουρκαλβανούς. Μ’ αυτούς κυρίως, πολεμούσαμε το ’21 και όχι με τους χοντροκέφαλους Τούρκους. 
Ανύπαρκτοι στους Βαλκανικούς Πολέμους, περίμεναν την έκβασή τους για να χιμήξουν. Μάζεψε τους μπέηδες τους το ευρωπαϊκό  εργαστήριο ραδιουργίας και τους έκανε κράτος-παρία. 
Τους ξανασυναντήσαμε το ’40, όταν καμμιά 15αριά τάγματά τους πίσω, στα οπίσθια των Ιταλών, πυροβολούσαν τις λάσπες και τις βελανιδιές της Πίνδου. 
Με τους Γερμανούς, οι Τσάμηδες, συμμορίες από μαχαιροβγάλτες και βιαστές, κατασκότωναν και καταλήστευαν τον εμπερίστατο Ελληνισμό της Ηπείρου. Ξεκουμπίστηκαν για να γλιτώσουν το κρέμασμα. Τώρα απαιτούν αποζημιώσεις. Τι να πει κανείς; Τουρκαλβανοί...
Τι απαντούν οι ημέτεροι; Τίποτε.  "Το χωριό καίγεται και η γριά λαμπροχτενίζεται" όπως γράφει ο Μακρυγιάννης. 
Οι θεσμοί! Τι θα πουν οι θεσμοί! Οι δεσμοί.( Καλός και ο αρχιεπίσκοπος. Από μητροπολίτης Αθηνών, μιτροπωλητής. Συμφωνίες με τους αθέους και ευχαριστίες, δίνοντάς τους "αέρα" και λόγο να πανηγυρίζει το εκκλησιομάχο κοπάδι τους. Το μόνο που δεν μας είπε είναι να ψηφίσουμε τον κ. Τσίπρα).
Βγήκε ο Ράμα, ο ναρκέμπορος, την επαύριον της δολοφονίας του ωραίου Έλληνα, είπε τα εμετικά του. Εδώ; Άφωνη, λόγω γλωσσοτομίας, η «υπεύθυνη ηγεσία της χώρας». 
Αν ζούσε ο Καραϊσκάκης θα τους φορούσε το «βρακί της Κατερίνας». (Ο «σταυραετός της Ρούμελης», που έκανε τύμβους με τα κομμένα κεφάλια των Τουρκαλβανών στο Δίστομο και την Αράχοβα, έσερνε μαζί του ένα γυναικείο παλιόβρακο, γνωστό σε όλα τα παλληκάρια του με τ’ όνομα «το βρακί της Κατερίνας». 
Το φορούσε στους κιοτήδες, τους φοβητσιάρηδες, τις σαπιοκοιλιές. Όποιον του το φορούσε τον περιφρονούσε και η οικογένειά του, ήταν άτιμος και προδότης. Σήμερα δεν θα έφτανε το ένα. Θα έπρεπε να απευθυνθεί  σε βιοτεχνία εσωρούχων για να καλύψει τις ανάγκες και την ζήτηση). 
Προδίδουν  και τους προδότες οι Σκοπιανοί. (Τελικά ποιος ήταν ο πρωτεργάτης,  ο εμπνευστής της συμφωνίας ή καλύτερα ο εκτελεστής, γιατί η σύλληψη έγινε εκτός; Σ' αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση δόθηκε πριν από 2500 χρόνια. «Εν αμίλλαις πονηραίς αθλιώτερος ο νικήσας»). 
Δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα στις Πρέσπες. Το «μακεδονικό έθνος» των νεοκομιτατζήδων, δόξη και  τιμή, περνά στο σύνταγμά τους. 
Τι απαντούν οι «κωφοί και άλαλοι» των Αθηνών; Τίποτε.  
Οργανώνουν συνέδρια ανόμων και παρανόμων, επιτροπές εμπειρογνωμόνων, τα οποία θα απαλείψουν  από τα σχολικά βιβλία τις ενοχλητικές-«εθνικιστικές»-αναφορές. 
Τι άραγε και πώς θα το αναθεωρήσουν; Στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού υπάρχει κεφάλαιο  με τίτλο: «Από τον ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897  στον Μακεδονικό Αγώνα» (σελ. 178-181). Το κεφάλαιο συνοδεύεται από μια εικόνα του Παύλου Μελά και από περιληπτικό τίτλο όπου διαβάζουμε: 
«Μακεδονικός Αγώνας ονομάζεται  η ένοπλη σύγκρουση των Ελλήνων και Βουλγάρων ανταρτών στο χώρο της Μακεδονίας την περίοδο 1904-1908». (Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά η φράση «η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική»). 
Τώρα με την...εθνοκάθαρση, τι θα γραφτεί;  
«Ο βορειοελλαδίτικος αγώνας ήταν σύγκρουση Ελλήνων και βορειομακεδόνων»; 
Μήπως “ο αγώνας στην Ευρωπαϊκή  Οθωμανική Αυτοκρατορία"; 
”Μήπως "ο αγώνας ανατολικά των Ιωαννίνων και δυτικά της  Ξάνθης"; 
Μήπως  «βόρεια της Λάρισας και νότια των Σκοπίων;”  
Με τον Παύλο Μελά τι θα κάνουν; Με τον Δραγούμη, τον Καραβαγγέλη, τον καπετάν Κώτα που φωτογραφίες τους συνοδεύουν  το κεφάλαιο; Θα τους εξαφανίσουν; 
Θα βάλουν φωτογραφία του Κοτζιά και την γελοία σκιάθα του, να αγκαλιάζει τον Δημητρώφ; Σβήνει η ιστορία, το αίμα;  
Όχι, άλλοι θα εξαφανιστούν! (Από τώρα, αν ακούει κανείς, πρέπει να ετοιμάσουμε μικρό, ευσύνοπτο βιβλιαράκι, για παιδιά Δημοτικού κυρίως, με τίτλο« Ο Μακεδονικός Αγώνας: η δόξα της Ελλάδας» Θα βρεθεί τρόπος να φτάσει στα χέρια των Ελληνοπαίδων). 
Ελπίζω-κατάντια είναι αυτό- να αντιδράσουν οι Σκοπιανοί της Επιτροπής και να βγει από τα βιβλία Γλώσσας της ΣΤ ’Δημοτικού -(τετρ.Εργασιών, β’ τεύχος, σελ. 39) - η τρισάθλια απεικόνιση με τον Μέγα Αλέξανδρο δίπλα στην Κοκκινοσκουφίτσα και τον Καραγκιόζη, η οποία συνοδεύεται από άσκηση, διά της οποίας προτρέπονται οι μαθητές "να γράψουν μια ιστορία αυτής της παράξενης συντροφιάς".
Εμείς κρατάμε τον Μέγα Αλέξανδρο. Την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Καραγκιόζη τους επιστρέφουμε στο υπουργείο Παιδείας. Θα τύχουν λαμπρής υποδοχής...

Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς
0 Comments

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

8/11/2018

0 Comments

 
του Δημήτρη Βαλασίδη(*).

Υποβάλλονται συχνά προς τους εν αποστρατεία Αξιωματικούς κάποια ερωτήματα  που οφείλονται σε άγνοια ή σκοπιμότητα των ερωτώντων όπως «τι κάνατε όταν ήσασταν εν ενεργεία», «τώρα θυμηθήκατε να ασχοληθείτε με την πολιτική», «γιατί δεν κάθεστε στο σπίτι σας» και άλλα πολλά.

Οι απαντήσεις είναι απλές και ελπίζω κατανοητές:
Οι Στρατιωτικοί εε είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τα καθήκοντα τους και μόνον σύμφωνα με το σύνταγμα και  τον νόμο. Κάποτε που επιχείρησαν να επέμβουν στα πολιτικά πράγματα για το καλό της Πατρίδας, κατηγορήθηκαν  από τον ίδιο τον ευεργετηθέντα  λαό, δικάστηκαν και πέθαναν πάμπτωχοι στην φυλακή. Οι νεότεροι συνάδελφοί τους θεωρήθηκαν χωρίς αποδείξεις από τους πολιτικούς «σταγονίδια» και «χουντικοί». Τον λόγο σήμερα έχει ο «κυρίαρχος» λαός, ο οποίος πρέπει να δράσει με κάθε νόμιμο τρόπο.

Αποστρατευόμενοι οι Αξιωματικοί είναι πλέον πολίτες με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, όπως και οι υπόλοιποι. Βεβαίως διατηρούν την εντιμότητα, τις ικανότητες και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά την πολυετή υπηρεσία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχουν Αξιωματικοί ιατροί, μηχανικοί, νομικοί, οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες. Τις γνώσεις τους αυτές και την ανεκτίμητη εμπειρία τους οφείλουν να προσφέρουν για το καλό της Πατρίδας. Επίσης  πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χαίρουν της εμπιστοσύνης του λαού πολύ περισσότερο από άλλες κοινωνικές ομάδες.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να ασχοληθούν με την πολιτική για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ένα φαύλο και ανίκανο πολιτικό καθεστώς, αποτελούμενο από άτομα που έχουν αποδείξει, ότι ενδιαφέρονται μόνον για τα προσωπικά τους συμφέροντα, οικονομικά και άλλα, και ουδόλως για την Πατρίδα. Είναι αυτονόητο ότι αν ενταχθούν στα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα θα αλλοτριωθούν ή θα αποβληθούν. Δυστυχώς έχουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Αν όλα αυτά τα κατανοήσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι και στις επόμενες εκλογές στηρίξουν Αξιωματικούς εα εκτός των κομμάτων που κατέστρεψαν την Ελλάδα μας, τότε υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:

Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
0 Comments

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟ 40 ΚΑΙ  ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΜΥΘΟΙ

31/10/2018

0 Comments

 
του Δημήτρη Βαλασίδη (*)

Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια από το μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία έπος του 1940-41. Κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, προσπαθούν να συντηρήσουν ορισμένους μύθους για την πολεμική συμμετοχή της Ελλάδος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Συμμετοχή που συνέβαλε τα μέγιστα στην τελική νίκη των συμμάχων κατά του άξονα.  Οι μύθοι αυτοί είναι αποτέλεσμα λανθασμένων ερμηνειών των δεδομένων του πολέμου, αλλά κυρίως ιδεολογικοί και πολιτικοί. Όμως η επιστημονική ιστορική έρευνα διέλυσε τους μύθους που οι σημαντικότεροι είναι:
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν απροετοίμαστες να αντιμετωπίσουν την ισχυρή ιταλική πολεμική μηχανή.
Στην πραγματικότητα, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά (1936-41) είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προς πόλεμο προπαρασκευή της εκτιμώντας ορθά τον κίνδυνο από τις ιταλικές επεκτατικές φιλοδοξίες στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και από την όχι φιλική στάση της Βουλγαρίας. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν αναδιοργανωθεί αποτελεσματικά, εκπαιδευτεί άρτια και εξοπλιστεί κατάλληλα. Αυτό  επαληθεύτηκε κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Η κατασκευή της  «γραμμής Μεταξά» στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, δεν αποτέλεσε λανθασμένη στρατηγική, όπως κρίνουν ορισμένοι συγγραφείς εκ των υστέρων. Ήταν απαραίτητη και συνετή απόφαση, η οποία κατέστησε αποτελεσματική την ελληνική άμυνα στο ευαίσθητο μέτωπο της Θράκης, όπου υπήρχε η βουλγαρική απειλή. Από τεχνικής πλευράς αποτέλεσε σημαντικό επίτευγμα τόσο για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους όσο και για τις δυνατότητες των άλλων βαλκανικών κρατών. Τέλος, σε επίπεδο στρατηγικής προσέγγισης της επερχόμενης σύγκρουσης, η ελληνική πλευρά ήταν πεπεισμένη για το αναπόφευκτο του ελληνοϊταλικού πολέμου και είχε προετοιμαστεί από κάθε άποψη για το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς να αιφνιδιαστεί από το ιταλικό τελεσίγραφο. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται η επιτυχία του ελληνικού στρατού στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, καθώς  επρόκειτο για μία σημαντική επιτυχία, ανώτερη της αντίστασης της Φινλανδίας στην εισβολή της ΕΣΣΔ το 1939.
Η άριστη προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού καταδείχθηκε και από την επιτυχία του συστήματος επιστράτευσης και συμπλήρωσης, αλλά και συγκρότησης μονάδων, οι οποίες προωθήθηκαν τάχιστα στην ελληνοαλβανική μεθόριο .Ο Μεταξάς λίγο πριν την έναρξη του πολέμου δεν αποδέχθηκε την εισήγηση του Παπάγου να κηρύξει γενική επιστράτευση. Μια τέτοια ενέργεια έχει πολλές δυσκολίες και επιπλέον θα έδινε μια αφορμή στους Ιταλούς. Προτίμησε την μυστική μερική επιστράτευση. Συγκεκριμένα ανέστειλε την απόλυση των οπλιτών θητείας και επιστράτευσε με φύλλα ατομικής πρόσκλησης (ΦΑΠ) το προσωπικό της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, της 9ης Μεραρχίας Κοζάνης της Φρουράς Κερκύρας και μιας Ταξιαρχία Ευζώνων. Και αυτά για να παραπλανηθεί ο Μουσολίνι ως προς τον όγκο του ελληνικού στρατού έναντι του ιταλικού. Ο Μουσολίνι φέρεται να είπε: «Ο πονηρός γέρων με εξηπάτησε».
Αποτέλεσμα της επιτυχούς επιστράτευσης και γενικής οργάνωσης ήταν η αριθμητική υπεροχή του ελληνικού στρατού στην Βόρειο Ήπειρο έναντι των Ιταλών έως την άνοιξη του 41, όταν εκδηλώθηκε η ιταλική Εαρινή Επίθεση.
Συμπερασματικά το ελληνικό κράτος επέδειξε σαφώς ανώτερες ικανότητες στην αντιμετώπιση του εχθρού.

 Απροθυμία του δικτατορικού καθεστώτος του Μεταξά να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο.

Η απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου δηλαδή η σταθερή απόφαση της ελληνικής πλευράς να πολεμήσει σε περίπτωση εκδήλωσης ιταλικής επίθεσης, δεν αποτέλεσε ούτε συνέπεια της «πίεσης του ελληνικού λαού» – παράγοντας, άλλωστε, δευτερεύων σε ένα δικτατορικό καθεστώς– ούτε η υποταγή ενός απρόθυμου να πολεμήσει δικτάτορα στις αγγλικές πιέσεις.  Ήταν μια λογικά υπολογισμένη στρατηγική απόφαση, η οποία είχε ληφθεί πολύ πριν το 1940, ίσως και από το 1936. Η ελληνική εξωτερική πολιτική του καθεστώτος του Μεταξά συνέχιζε την τακτική διπλωματικής και στρατιωτικής απομόνωσης της Βουλγαρίας που είχε εγκαινιαστεί το 1934 με το Σύμφωνο της Βαλκανικής Συνεννόησης και το παρεπόμενο στρατιωτικό σύμφωνο μεταξύ Ελλάδος, Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Επίσης τηρούσε προσεκτική στάση έναντι της ιταλικής επιθετικότητας, καθώς μάλιστα ανάλογη πολιτική κατευνασμού ακολουθούσε το ισχυρότερο ευρωπαϊκό κράτος, η Μεγάλη Βρετανία.

Η μη ορθή εκτίμηση της συμμετοχής της Αλβανίας στην επίθεση κατά της Ελλάδος.
Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση από το έδαφος της Βορείου Ηπείρου όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και της συνενωμένης κάτω από το ίδιο στέμμα Αλβανίας. Στο πλευρό του ιταλικού στρατού μαχόταν τόσο τακτικός αλβανικός στρατός συνολικής δύναμης δέκα  πέντε ταγμάτων όσο και παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες κατά την διάρκεια της Κατοχής ανέλαβαν την τρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου και την αλλοίωση των εθνολογικών δεδομένων. Η συμμαχία αυτή ήταν γνωστή στην ελληνική κυβέρνηση. Για αυτόν τον λόγο η Αλβανία χαρακτηρίστηκε με ελληνικό Βασιλικό Διάταγμα εμπόλεμο κράτος, χαρακτηρισμός που ήρθη μόλις το 1988. Ώστε, ο πόλεμος του 1940-41 διεξήχθη κατά της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Γερμανίας.
Το έπος του 40 παρουσιάζεται ως πόλεμος κατά του φασισμού, αν και διεξήχθη από ένα δικτατορικό καθεστώς με φασιστικά στοιχεία.
Ο μύθος αυτός προέρχεται από την βρετανική και την κομμουνιστική προπαγάνδα. Η βρετανική προπαγάνδα επεδίωκε να αποδώσει στην ελληνική πολεμική προσπάθεια έναν ιδεολογικό χαρακτήρα, δηλαδή να τον παρουσιάσει ως αγώνα κατά του φασισμού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση του Μεταξά να τον εμφανίσει ως αγώνα κατά ενός γεωπολιτικού εχθρού, της Ιταλίας. Λόγω της προσπάθειας ευρωπαϊκής ενοποίησης και  της απουσίας εδαφικών διεκδικήσεων γενικά στην Ευρώπη, έχει επικρατήσει στην ιστοριογραφική παραγωγή η αντίληψη του πολέμου του 1940 ως πολέμου κατά του φασισμού. Δηλαδή το ένα φασιστικό καθεστώς πολεμούσε το άλλο. Από τους κομμουνιστές της Ελλάδας παρατηρούμε το εξής παράδοξο. Όσο η Γερμανία ήταν σύμμαχος της ΕΣΣΔ το ΚΚΕ καλούσε τους οπαδούς του να μην πολεμήσουν. Όταν η συμμαχία αυτή έπαυσε να ισχύει, οι κομμουνιστές καλούσαν σε ιδεολογικό πόλεμο κατά του φασισμού. Με την λογική του πολέμου κατά των φασιστών θα πρέπει να υποστηρίξουμε ότι ο κυπριακός αγώνας ήταν κατά των δημοκρατών Άγγλων.
Οι αγαθές προθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας έναντι της Ελλάδας.
Η επιμονή της Μεγάλης Βρετανίας για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο ελληνικό έδαφος αποτελούσε όχι τόσο συμβολή στον αγώνα των Ελλήνων, αλλά περισσότερο προπαγανδιστική ενέργεια, για να αποκατασταθεί το πληγέν κύρος της Βρετανίας, κυρίως έναντι των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστων Τσώρτσιλ σε ομιλία του στις 27 Απριλίου 1941, την ημέρα που η Αθήνα κατελήφθη από τον γερμανικό στρατό, παρουσίαζε την βρετανική επέμβαση στην Ελλάδα ως ουσιαστική βοήθεια στην Ελλάδα.
Η ιταλική εισβολή στην Ελλάδα αποτέλεσε ευμενής εξέλιξη για τους βρετανικούς υπολογισμούς. Στην έκθεση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Βίκτωρ φον Έρμπαχ, με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 1940, αναφέρεται ότι η ιταλική επίθεση εξυπηρετούσε τα βρετανικά σχέδια. Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση σε βρετανικό διπλωματικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 1941, όπου είναι εμφανής η προσπάθεια να συνεχίσει η Ελλάδα τον πόλεμο και να προκληθεί γερμανική επίθεση κατά του ελληνικού κράτους. Οι Βρετανοί είχαν αποστείλει από τον Νοέμβριο του 1940 στην Ελλάδα μοίρες αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες όμως παρέμεναν στα αεροδρόμια του Τατοΐου και της Ελευσίνας, καθώς η ελληνική ηγεσία δεν επέτρεπε την χρήση των αεροδρομίων της Βορείου Ελλάδος, αφού μία τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε αιτία πολέμου για την γερμανική πλευρά. Συνεπώς, η βρετανική σπουδή για επιχειρησιακή δράση στην Β. Ελλάδα ουσιαστικά αποσκοπούσε να εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
Τον Φεβρουάριο του 1941, καθώς πλέον δεν υπήρχε ο Μεταξάς, ο οποίος σε γενικές γραμμές αντιτασσόταν στην άφιξη βρετανικού εκστρατευτικού σώματος, η βρετανική πλευρά επεδίωξε τη δημιουργία ενός βαλκανικού μετώπου με τη συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Τουρκίας, ώστε να δημιουργηθεί μία εστία έντασης στην ηπειρωτική Ευρώπη κατά της Γερμανίας.
 Στις 22 Φεβρουαρίου ήρθε στην Αθήνα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Άντονυ Ήντεν, καθώς και ο στρατηγός Άρτσιμπαλντ Ουέηβελ), επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή μαζί με το επιτελείο τους. Η κίνηση αυτή επεδίωκε να πείσει τις κυβερνήσεις των τριών κρατών να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό κατά των Γερμανών, έναν συνασπισμό, ωστόσο, τον οποίον οι Βρετανοί δεν ήταν σε θέση να στηρίξουν με ικανοποιητικό αριθμό δυνάμεων, αφού τελικά διέθεσαν μόλις 57.000 στρατιώτες. Αλλά και όταν συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 1941, στην ηπειρωτική Ελλάδα, σκοπός τους ήταν η προβολή συμβολικής αντίστασης με την ελάχιστη δυνατή απώλεια Βρετανών στρατιωτών, δεδομένης και της επικείμενης άφιξης πρόσθετων γερμανικών δυνάμεων στο μέτωπο της βορείου Αφρικής.

Συνθηκολόγηση: Προδοσία ή πράξη σύνεσης.
Μετά την κατάρρευση της αμυντικής διάταξης στη γραμμή του ποταμού Αλιάκμονα και τον εγκλωβισμό του μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο της Ηπείρου, η πρωτοβουλία συνθηκολόγησης του αντιστράτηγου Γεώργιου  Τσολάκογλου διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού στις 20 Απριλίου 1941 – όπως και η προγενέστερη συνθηκολόγηση του Τμήματος Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας στις 9 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη – θεωρήθηκε από τον εμπνευστή της ότι αποτελούσε τη σωφρονέστερη επιλογή, διότι με αυτόν τον τρόπο αφενός απετράπη η διάλυση του ελληνικού στρατού αφετέρου αποφεύχθηκε – χάρις στη μεσολάβηση του Χίτλερ στις 2 Μαΐου 1941 – η αιχμαλωσία των Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών και η μεταφορά τους στη Γερμανία ή στην Ιταλία, όπως λ.χ. είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα της Ευρώπης. Οι περίπου 270.000 Έλληνες αιχμάλωτοι αφέθησαν ελεύθεροι. Στους Αξιωματικούς επετράπη να επιστρέψουν με τον ατομικό τους οπλισμό. Σε περίπτωση μη συνθηκολόγησης και αιχμαλωσίας των Ελλήνων στρατιωτών είναι πιθανόν, ότι ελάχιστοι θα επέστρεφαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν θα είχαμε αντιστασιακή δράση στην Ελλάδα επί Κατοχής, ούτε αξιόμαχο στρατός  για να αντιμετωπίσει τον κομμουνιστική λαίλαπα.
Η παράταση των πολεμικών επιχειρήσεων εξυπηρετούσε ουσιαστικά μόνον τους Βρετανούς, ώστε να καλυφθεί η υποχώρηση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος με τη θυσία των τελευταίων δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Διαφαίνεται έτσι ότι το ευφυολόγημα ότι η Βρετανική Αυτοκρατορία ήταν αποφασισμένη να πολεμήσει μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος των Ευρωπαίων δεν στερείτο αντικειμενικής βάσης.
Άλλωστε οι ίδιοι οι απλοί Έλληνες στρατιώτες είχαν αντιληφθεί τη ματαιότητα της συνέχισης του αγώνα κατά της γερμανικής επίθεσης, η οποία εξυπηρετούσε τα βρετανικά συμφέροντα με την όσο το δυνατόν αναίμακτη απαγκίστρωση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η συνθηκολόγηση ήταν αναπόφευκτη από στρατιωτικής άποψης καθώς οι γερμανικές μονάδες είχαν σχεδόν αποκλείσει τον ελληνικό στρατό του μετώπου της Ηπείρου, φθάνοντας στα μετόπισθέν του στο Μέτσοβο. Υπήρξε μία δύσκολη απόφαση, η οποία ήταν αντίθετη με δύο παράγοντες. Με την πολιτική βούληση για συνέχιση του αγώνα χάρη των βρετανικών συμφερόντων και με την αβάσιμη λαϊκή αίσθηση, ότι η στρατιωτική ηγεσία συνθηκολογώντας «πρόδωσε» τον αγώνα των απλών στρατιωτών, οι οποίοι όμως είχαν αρχίσει να λιποτακτούν την άνοιξη του 1941 μετά την αποδιοργάνωση των μονάδων.
 Η «απελευθέρωση» ή αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνας και την Θεσσαλονίκης.

Το πρωί  της 12ης Οκτωβρίου 1944 ο στρατηγός Φέλμι συνοδευόμενος από το δήμαρχο Αθηναίων Γεωργάτο κατάθεσε ένα στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ ήδη οι μηχανοκίνητες φάλαγγες των Γερμανών εγκατέλειπαν ανενόχλητες από νωρίς την Αθήνα διαμέσου της Ιεράς Οδού. Το ίδιο πρωινό η γερμανική φρουρά της Ακρόπολης προχώρησε στην υποστολή της γερμανικής σημαίας  και ένας στρατιώτης τύλιξε βιαστικά το σύμβολο της κατοχής και αποχώρησε από τον Ιερό Βράχο.  Σημαντικό τμήμα του λιμανιού του Πειραιά ανατινάχθηκε από τους αποχωρούντες Γερμανούς.

Στις 30 Οκτωβρίου ο ΕΛΑΣ εισήλθε στη Θεσσαλονίκη με την Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας (ΟΜΜ ), δεδομένου ότι έφευγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, χωρίς αντίσταση.
Οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο και αποχώρησαν ανενόχλητοι για  να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους, γιατί ουσιαστικά είχαν χάσει τον πόλεμο. Ο ΕΛΑΣ εισήλθε στην πόλη χωρίς να δώσει μάχη και χωρίς να αποτρέψει την ανατίναξη των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να θεωρείται «απελευθέρωση» η άνευ μαχών είσοδος ενόπλων σε μια πόλη.

Τελειώνω με την φράση του Σταγιρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη: “Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια”


(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:

Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.


0 Comments

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΩ ΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

7/10/2018

0 Comments

 
Του Δημήτρη Νατσιού (*)

 «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Επειδή, κατά την εντολή της Αγίας Γραφής, «πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95.5) και «πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».
Επειδή, έμαθα να ακούω τους αγίους της Εκκλησίας μας και όχι «ιερές μουρμούρες» συμβιβασμένων ιεραρχών, να υπακούω σε λόγια παλληκαρίσια σαν του αγίου Παϊσίου «…Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! …
Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…»


Επειδή, δεν ανέχομαι μια δράκα εκκλησιομάχων να μαγαρίζει ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές.

Επειδή, είμαι οργισμένος εξαιτίας της υλικής και πνευματικής λεηλασίας της πατρίδας μου, από ημέτερα και αλλογενή αρπακτικά-«οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι» (κατά τον Αριστοτέλη, δάσκαλο του πρώτου καπετάνιου της προδομένης Μακεδονίας μας, του Μ. Αλεξάνδρου).
Επειδή, ντρέπομαι να ντροπιαστώ ενώπιον της ιστορίας μας και σκέφτομαι ότι κάποτε κάποιοι δάσκαλοι και δασκάλες, υπέγραφαν με το αίμα τους την διδασκαλία τους, σαν τις ηρωικές δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα.
Επειδή, είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι Γραικύλος της σήμερον.
Επειδή, δεν φοβάμαι και «δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου», όπως έλεγε ο απροσκύνητος κλεφταρματολός του ’21, Δημήτριος Μακρής.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, αλλά «ψυχή και Χριστό», όπως μας κανοναρχεί ο εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πράγμα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια.΄΄
(*) Ο Δημήτρης Νατσιός είναι μάχιμος θεολόγος και δάσκαλος.

0 Comments

Απαράδεκτη η απάντηση της ΝΔ

24/9/2018

0 Comments

 
του Δημήτρη Βαλασίδη(*)

Η Επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης επέδωσε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ κο Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο. Με την επιστολή αυτή ζητούσε να μάθει την θέση του κόμματος του στο Σκοπιανό.
Η σθεναρή θέση της επιτροπής είναι καμμιά υποχώρηση στο ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, η οποία είναι μια και Ελληνική.

Σύμφωνα με την δοθείσα απάντηση, την θέση αυτή δεν την υιοθετεί η ΝΔ και επιπλέον δεν δηλώνει τι θα κάνει, αν γίνει κυβέρνηση και έχει ήδη κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την παρούσα βουλή. Θα την ακυρώσει; Επίσης δεν μας διευκρινίζει ποιά θα είναι η θέση της σε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας από την αρχή. Θα εκχωρήσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, όπως υποστηρίζουν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της; Ποιες υποχωρήσεις είναι διατεθειμένη να κάνει προς τους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων;

Η πολιτικάντικη απάντηση τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ικανοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες, διαψεύδοντας τις αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:

Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και μέλος της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.




0 Comments

Αντιδρούμε στην επίσκεψη του αρχηγου Αξιωματ αντιπολιτευσης στην Δ.Ε.Θ

14/9/2018

0 Comments

 
του Δημήτρη Βαλασίδη(*).

Κάποιοι, προφανώς φανατικοί νεοδημοκράτες, διαφωνούν με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που αντιδρά στις επιλογές της ΝΔ στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας. Ισχυρίζονται ότι την συμφωνία των Πρεσπών υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη. Δεν θα αναφερθώ στους επί ετών ολέθριους χειρισμούς στο σκοπιανό από τις νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις. Θα τονίσω όμως, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει σύνθετη ονομασία για τους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων. Επίσης δέχεται απαράδεκτες ονομασίες για την εθνότητα και την γλώσσα των Σκοπιανών. Ονομασίες που αποτελούν το όχημα του ψευτοαλυτρωτισμού των γειτόνων.

Μερικές μόνον από τις δηλώσεις του προέδρου και πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα πείσουν και τον πιο δύσπιστο Έλληνα:
Μητσοτάκης:  οφείλω να  σεβαστώ την συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική δέσμευση της Ελλάδας, εφόσον αυτή κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Μπακογιάννη: Όλος ο κόσμος τους λέει μακεδόνες, εμείς πως να τους λέμε; φούφουτους;
Στον ΑΝΤΕΝΝΑ  ο Δένδιας δέχθηκε την "βορειομακεδονική εθνότητα και γλώσσα"

Στο "ΕΨΙΛΟΝ" ο Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Κουμουτσάκος (ΝΔ) συμφώνησαν στο "Βόρεια Μακεδονία".
Επίσης ο Κουμουτσάκος δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε βελτιώσεις στην συμφωνία των Πρεσπών".
Μετά από αυτά δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να αποδείξουμε την δωσιλογική θέση της ΝΔ. Γι' αυτό θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί της όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:

Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Τηλ-6942477645- e-mail: valasidis.dimitris@yahoo.com

0 Comments

ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟ-ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

14/8/2018

0 Comments

 
Του Δημήτρη Βαλασίδη (*)

ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ
Είμαστε από τα λίγα ευτυχή έθνη που η ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα από τα συστατικά του γένους μας. Από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε το «όμαιμον, ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον». Μικρές γλωσσικές μειονότητες Ελλήνων που μιλάνε την τουρκική ή την πομακική γλώσσα και είναι μωαμεθανοί στο θρήσκευμα, ουδόλως αλλοιώνουν την ουσία της ρήσης που προαναφέρθηκε.
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ
Όμως η γλώσσα δεν αποτελεί πάντα ένα από τα στοιχεία ενός έθνους. Δηλαδή συχνά η ομιλούμενη γλώσσα δεν ταυτίζεται με την εθνική συνείδηση.
Διεθνώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα που άλλα είναι περισσότερο γνωστά και άλλα λιγότερο. Αμερικάνοι και Αυστραλοί ομιλούν την αγγλική χωρίς να αισθάνονται Άγγλοι. Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Σκωτσέζους, τους Ουαλούς και τους Ιρλανδούς. Οι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής ομιλούν την ισπανική ή την πορτογαλική, χωρίς να είναι Ισπανοί ή Πορτογάλοι αντίστοιχα. Οι γερμανόφωνοι Αλσατοί είναι φανατικοί Γάλλοι και οι κάτοικοι των γερμανόφωνων Ελβετικών Καντονιών
αισθάνονται Ελβετοί. Ο Αυστριακός που μιλάει γερμανικά δηλώνει Αυστριακός και ποτέ Γερμανός.
Στην Πατρίδα μας υπάρχουν μεγάλες ομάδες γνησίων Ελλήνων που είναι τουρκόφωνοι (πρόσφυγες κυρίως από την Μικρά Ασία), βλαχόφωνοι, αρανιτόφωνοι και σλαβόφωνοι. Στην Ιταλία έχουμε τους γραικάνους της Μεγάλης Ελλάδος. Αυτό προέκυψε μέσα από μια σειρά ιστορικών εξελίξεων ανά τους αιώνες.
 
ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Σλαβόφωνοι Μακεδόνες Έλληνες είναι οι κάτοικοι περιοχών της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι μιλούσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να μιλούν ή έστω να καταλαβαίνουν ένα τοπικό ιδίωμα. Τον 18ο αιώνα στις περιοχές αυτές δημιουργήθηκε αυτό το ιδίωμα από μια δυτική βουλγαρική διάλεκτο. Με την πάροδο του χρόνου επήλθαν σημαντικές απλοποιήσεις και προστέθηκαν πολλές ελληνικές, τουρκικές, βλάχικες και αρβανίτικες λέξεις. Έτσι σχηματίστηκε ένα προφορικό μέσο επικοινωνίας που αποτέλεσε μια βοηθητική γλώσσα. Η βοηθητική αυτή γλώσσα ουδέποτε απέκτησε γραφή και επομένως δεν συναντάμε λογοτεχνικά έργα. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν κάποια τραγούδια, οπότε και σταμάτησε η δημιουργία τους. Σήμερα η σκοπιανή προπαγάνδα κυκλοφορεί μεταξύ αφελών Ελλήνων σκοπιανά τραγούδια. Οι σκοπιανές ορχήστρες, όπως και όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα ελληνικά και γι’ αυτό καλούνται σε γάμους και γλέντια στην Δυτική Μακεδονία. Να ένα καλό όπλο των σκοπιανών εναντίον της Πατρίδας μας με την εγκληματική ανοχή κάποιων, ευτυχώς ελάχιστων κατοίκων της περιοχής.
Βεβαίως το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν αυτήν την βοηθητική γλώσσα δεν σημαίνει ότι δεν ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστολή των Μοναστηριωτών προς τις μεγάλες δυνάμεις (1903), η οποία αναφέρει ότι ομιλούν ελληνικά, βλάχικα, αλβανικά ή βουλγαρικά, άλλα δεν είναι λιγότερο Έλληνες και σε κανέναν δεν επιτρέπουν να το αμφισβητεί. Από διάφορες πηγές πληροφορούμεθα  υπολογισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι σλαβόφωνοι της Μακεδονίας ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες. Όλες οι εκθέσεις, πορίσματα, στατιστικές και αναφορές κάνουν λόγο για σλαβόφωνους και ουδόλως ταυτίζουν το ομιλούμενο ιδίωμα με την συνείδηση που αναμφισβήτητα είναι ελληνική και όχι σκοπιανή. Όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, απόγονοι αρχαίων Ελληνικών πληθυσμών με ιστορική συνέχεια, αισθάνονται Έλληνες και μόνον ελάχιστοι πληρωμένοι πράκτορες έχουν διαφορετική συνείδηση. Έχουν ήδη απομονωθεί και αποτελούν μιάσματα. Ο Μακεδονικός Αγών απέδειξε ότι ο ντόπιος πληθυσμός αγκάλιασε και στελέχωσε τα αντάρτικα σώματα της ελεύθερης Ελλάδας με αποτέλεσμα την επιτυχή έκβασή του. Σήμερα πάντως δεν υπάρχουν Μακεδόνες που να μιλούν αποκλειστικά το σλαβογενές ιδίωμα. Δυστυχώς πολλές φορές ανεύθυνοι και ανίκανοι πολιτικάντηδες και τα μίσθαρνα όργανά τους αντιμετώπιζαν και ίσως αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο τρόπο τους Μακεδόνες. Ο μαχητικός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φαλτάϊτς το 1927 γράφει ότι στην Μακεδονία εστάλησαν πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης που ήταν για πέταμα και το μαρτυρικό αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν αυτοδιοικείτο, αλλά διοικείτο από την νότιο Ελλάδα και μάλιστα τυραννείτο.
 
ΙΔΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η σκοπιανή προπαγάνδα χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεθοδικότητα και επιλέγει με μεγάλη ευστοχία τους στόχους της. Πρώτος στόχος το ομιλούμενο ιδίωμα κυρίως στην Δυτική Μακεδονία. Υπάρχει ένας βαθμός ευκολίας καθιέρωσης της «μακεδονικής» γλώσσας έναντι της βεβαρημένης με σφαγές, επιδρομές και αρπαγές βουλγαρικής γλώσσας.Ακολούθησε την δεκαετία του 1980 η ίδρυση δήθεν «μειονοτικού» κόμματος με πενιχρά αποτελέσματα.
Μέχρι την δεκαετία του1960 η ερώτηση στο τοπικό ιδίωμα ήταν «γνωρίζεις βουλγάρικα»; Ενώ στα ελληνικά «γνωρίζεις ντόπια»; Δυστυχώς αργότερα η ερώτηση έγινε: «Γνωρίζεις Μακεδονικά»; Δυστυχώς στον βωμό του κέρδους κάποιοι Θεσσαλονικείς έμποροι της Εγνατίας οδού έγραφαν στην προθήκη του καταστήματός τους «ομιλείται η μακεδονική». Έτσι συνέδραμαν ακουσίως την προσπάθεια της προπαγάνδας του γειτονικού ομόσπονδου τότε κρατιδίου. Τότε όμως, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, υπήρχε κράτος που υπερασπιζόταν με κάθε τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα. Αστυνομικοί σε επισκέψεις τους στα συγκεκριμένα καταστήματα και με το πρόσχημα αγρονομικών, υγειονομικών η άλλων ελέγχων επέβαλαν εμμέσως πλην σαφώς την αφαίρεση την συγκεκριμένων πινακίδων. Η σκοπιανή προπαγάνδα πέτυχε σε κάποια χωριά της Μακεδονίας να θεωρείται «γρεκομάνος», δηλαδη ελληνομανής, όποιος δίγλωσσος δήλωνε Έλληνας.
Πολιτικές σκοπιμότητες, δουλοπρέπεια ελληνικών κυβερνήσεων προς τις ΗΠΑ και άγνοια δημιούργησαν  μια σύγχυση στην συνάφεια του σλαβογενούς ιδιώματος της Μακεδονίας και της σκοπιανής γλώσσας προς όφελος των Σκοπίων. Η σκοπιανή προπαγάνδα υποστηρίζει την γλωσσική συγγένεια ιδιώματος και σκοπιανής γλώσσας μέχρι του σημείου να τα ταυτίζει. Θέση εντελώς εξωπραγματική και μάλιστα απορριπτέα και από επιστήμονες που υποστηρίζουν γενικά θέσεις και απόψεις των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι ότι το ιδίωμα της Δυτικής Μακεδονίας διαφέρει από απόψεως γλωσσολογίας και ιστορίας από το κατασκεύασμα που ονόμασαν «μακεδονική» γλώσσα και επέβαλαν στα Σκόπια. Αν μελετήσουμε τα λεξιλόγια των ντόπιων, της σκοπιανής γλώσσας και της βουλγαρικής θα διαπιστώσουμε ότι το σλαβογενές ιδίωμα των Ελλήνων ελάχιστη σχέση έχει με την επίσημη γλώσσα των γειτόνων μας.
Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το ιδίωμα ξεπεράστηκε ιστορικά και δεν έχει καμμιά χρησιμότητα. Σύντομα θα εξαφανιστεί, όπως όλες οι αντίστοιχες βοηθητικές γλώσσες που είναι πλέον νεκρές.  Έτσι η σκοπιανή προπαγάνδα θα χάσει το σημαντικότερο ίσως επιχείρημά της.


(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

0 Comments

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

14/8/2018

0 Comments

 
Του Δημήτρη Βαλασίδη (*).

Η μελέτη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών μόνον οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό στοιχείο για την Ελληνική πλευρά, αντίθετα εκχωρούνται στους σλάβους όνομα, γλώσσα, ιθαγένεια, πρόσβαση στο Αιγαίο μας και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ελλαδίτες δέχθηκαν στην συμφωνία η Μακεδονία μας να αναφέρεται ως «Βόρεια περιοχή της Ελλάδος»

Όμως υπάρχει ένα «παράπλευρο» θετικό αποτέλεσμα. Συσπείρωσε και ξεσήκωσε τον Ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων πλην βεβαίως των αμετανόητων κομμουνιστών. Αυτοί θεωρούσαν και συνεχίζουν να θεωρούν την Μακεδονία μας μη Ελληνική περιοχή που πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστό κράτος. Δυστυχώς και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, εκτελώντας εντολές των πατρώνων τους, δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε. Ελάχιστοι κομματικοί που τόλμησαν να εμφανιστούν σε συλλαλητήρια υπέστησαν τις συνέπειες της θέσης των κομμάτων τους.

Οι Έλληνες δεν έδειξαν τα τελευταία επτά χρόνια σθένος και δυναμική ανάλογη της ζημίας που υπέστησαν από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις. Αντέδρασαν χλιαρά στην καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωσή τους. Οι αυτοκτονίες, η μαζική μετανάστευση των νέων μας, η ανεργία, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας καθώς και η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν έναν γενικό ξεσηκωμό. Όμως την μεγάλη προδοσία δεν ήταν δυνατόν να την δεχθεί ένας υπερήφανος λαός με μια τόσο ένδοξη ιστορία. Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν. Η αρχή έγινε με τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Χωρίς ουσιαστική οργάνωση, οικονομικούς πόρους και υποστήριξη των ΜΜΕ εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την θέληση τους ότι δεν θα δεχθούν την εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας και ότι θα αγωνισθούν μέχρις εσχάτων.

Τα ρυάκια έγιναν παραπόταμοι, οι παραπόταμοι, ορμητικό ποτάμι που στο διάβα του παρασύρει κάθε προδοτικό και ανθελληνικό. Ακολουθούν εκατοντάδες συλλαλητήρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις, μηχανοκίνητες πορείες και κάθε είδους διαμαρτυρίες που επαναλαμβάνονται με αυξανόμενη συμμετοχή και δυναμική. Πρωταγωνιστής πάντα ο απλός πολίτης. Πλήρης απουσία του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Μικρή η συμμετοχή της διοικούσας Εκκλησίας.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» τους εθνικούς μειοδότες. Τσίπρας, υπουργοί και βουλευτές του αναγκάζονται να αλλάξουν τον τόπο ή και να ματαιώσουν τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις τους. Στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε δυο φορές να έρθει στο κέντρο της πόλης και προτίμησε την ασφάλεια του ξενοδοχείου πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, για να είναι εύκολη η διαφυγή του. Υπουργός δέχθηκε την δημόσια κατακραυγή κατά την ομιλία της στο δημαρχείο, ενώ βουλευτής άλλαξε τον χώρο συγκέντρωσης για να οχυρωθεί εντός της ΔΕΘ υπό την προστασία διμοιριών πραιτοριανών ΕΛΑΣιτών. Άλλος υπουργός δεν τόλμησε να πάει στην Κατερίνη μετά από προειδοποίηση των κατοίκων της.
Και μέσα στο καλοκαίρι οι δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Θα τολμήσει ο Τσίπρας να έρθει για να εγκαινιάσει την ΔΕΘ στον χώρο της ή θα προτιμήσει να το κάνει με τηλεδιάσκεψη από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;  Εμείς, οι πραγματικοί Μακεδόνες, του συνιστούμε το δεύτερο, γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσει μια μαζική και μαχητική αντίσταση που όμοιά της δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά.
Τον περιμένουμε, λοιπόν.

(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



0 Comments

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

9/7/2018

0 Comments

 
Του Δημήτρη Βαλασίδη(*).

Πολλοί αναρωτώνται ποια είναι τα πατριωτικά κόμματα, για τα οποία πολύς λόγος γίνεται για συνεργασία τους.
Θα ξεκινήσω από το ποια δεν είναι πατριωτικά κόμματα:
   1.   Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
  2.  Ο ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και έτσι ξεκίνησε η πτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Εξάλλου ο πρόεδρος του μιλάει για «δεξιά πολυκατοικία» εννοώντας την ΝΔ
  3.   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, της οποίας ο Πρόεδρος κ. Κ. Βελόπουλος συνετέλεσε με την ψήφο του στην ψήφιση του  πρώτου μνημονίου. Ξεκίνησε από τον ΛΑΟΣ, πήγε στην ΝΔ και εν συνεχεία ίδρυσε κόμμα-δεκανίκι του πολιτικού καθεστώτος.

Αυτά κόμματα έχουν τους μηχανισμούς, τα μέσα και τους πόρους ή αν θέλετε εκείνους τους χρηματοδότες που τα θέλουν στο πολιτικό προσκήνιο, γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Ασφαλώς υπάρχει πληθώρα πατριωτικών κομμάτων. Η σωτήρια λύση είναι η δημιουργία μιας πατριωτικής συνεργασίας με καθαρές θέσεις και όρους και την πραγματική υποστήριξη των πολιτών και όχι με υποκρυπτόμενες φιλοδοξίες και προσωπική ατζέντα. Τα εθνικά θέματα αλλά και η πορεία προς την οριστική απεμπλοκή της χώρας μας από τα μνημόνια επιβάλλουν πολιτικές με σθένος και όχι αρχηγισμούς. Ας προσπαθήσουμε στο νέο αυτό μοντέλο πολιτικής να απαλλαγούμε από τις πολιτικές του φαύλου παρελθόντος, την πελατειακή δομή του κράτους, την κομματοκρατία, την οικογενειοκρατία και το αποτυχημένο παλαιό πολιτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς και προβολή ασήμαντων διαφορών. Αν δεν το τολμήσουμε σήμερα, το καθεστώς αποκτήσει βαθύτερες ρίζες, για να ολοκληρώσει την καταστροφή και  θα είμαστε υπόλογοι απέναντι της ιστορίας.


(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
0 Comments

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

11/5/2018

0 Comments

 
Του Δημήτρη Βαλασίδη (*)

Ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε: «Πρέπει να απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα, δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή»

Η άποψη του δημοτικού συμβούλου ούτε μοναδική, ούτε καινούργια είναι. Ήδη έχει διατυπωθεί από μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού. Εξάλλου σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το ποιόν θεσμό έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη οι Έλληνες, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Στρατός, ενώ οι πολιτικοί έρχονται πάντα τελευταίοι.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ασφαλώς όχι με πραξικόπημα, αλλά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το σύνταγμα. Πριν 7 χρόνια ιδρύθηκε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με πρωτοβουλία αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων πολιτών που έχουν ως μόνο κίνητρο την αγάπη προς την Πατρίδα και την αποκατάσταση του κύρους και της ισχύος της. Συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου 2012 και στις πρόσφατες ευρωεκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελεί μια ειλικρινή, πατριωτική και δημοκρατική πρόταση που θέτει ως πολιτικούς στόχους:
1. Την ανατροπή του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας, που νέμεται τις τύχες της χώρας, με λογοδοσία των υπευθύνων για το κατάντημά της και την εξαθλίωση των Ελλήνων.
2. Την ανάκτηση του διεθνούς κύρους της Ελλάδας και της αξιοπιστίας της, ως εταίρου μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.
3. Την καταγγελία των συμβάσεων και των διατάξεων των Μνημονίων που καταλύουν το Σύνταγμα, απεμπολούν τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και εξαθλιώνουν τον πληθυσμό σε βαθμό γενοκτονίας.
4. Την επανίδρυση του κράτους ώστε να επικρατεί ευνομία, ισονομία, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και διαφάνεια και να λειτουργεί ευέλικτα και αποτελεσματικά.
5. Τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, με απαλλαγή του επιτελικού κράτους από το βάρος του κομματοκρατούμενου «ευρύτερου» δημοσίου τομέα.
6. Την απελευθέρωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας εντός ενός δίκαιου και σταθερού διοικητικού, φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου.
7.  Την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
8. Την αποκατάσταση της παιδείας ως κοινωνικού αγαθού και πολλαπλασιαστή ισχύος στον διεθνή ανταγωνισμό.
9. Την ριζική και αποφασιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και την αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών.
10. Την άμεση αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, με ανακήρυξη της ΑΟΖ, έναρξη της έρευνας και της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.
Επομένως όσοι αγνοί Πατριώτες επιθυμούν να συμβάλουν στην σωτηρία της Πατρίδας και την ευημερία του Ελληνικού λαού, ας πλαισιώσουν τις τάξεις του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ώστε μετά τις επόμενες εκλογές να υπάρχει μια δυναμική πατριωτική παρουσία στο κοινοβούλιο.


(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Τηλ. 2310453192-6942477645.
Κάντε κλικ εδώ για Απάντηση ή Προώθηση
0 Comments
<<Previous
Forward>>

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΣΧΟΛΙΑ

     Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο των αναρτήσεων και σχολίων, αφού εκφράζουν αποκλειστικά τις ιδέες και απόψεις του συγγραφέα, οι οποίες μπορεί να μην ταυτίζονται με τις θέσεις του Κόμματος.
    (Τα σχόλια δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 900 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών διαστημάτων.
    Η δημοσίευση των σχολίων τελεί υπό την έγκριση του διαχειριστού και θα δημοσιεύονται μόνον επώνυμα σχόλια των μελών του κόμματος)


    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    All
    KTAXTSIOGLOU
    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    ΑΛΙΚΑΚΟΣ
    ΑΛΙΚΑΚΟΣ
    ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΕ
    ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ
    ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ
    ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
    ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
    ΒΕΝΕΤΗΣ
    ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
    ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
    ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
    ΓΡΑΨΑΣ
    ΓΡΟΥΣΟΥΖΑΚΟΣ
    ΔΕΡΕΖΕΑΣ
    ΔΕΡΕΖΕΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
    ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
    ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
    ΚΑΒΑΡΛΗΣ
    ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑ
    ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑ
    ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
    ΚΑΡΑΚΟΛΗ
    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
    ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ
    ΚΑΨΗ
    ΚΑΨΗ
    ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ
    ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ
    ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
    ΚΡΑΣΣΑΣ
    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΛΟΙΖΟΥ
    ΛΟΙΖΟΥ
    ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
    ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
    ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
    ΜΗΤΣΙΟΣ
    ΜΟΜΕΝΙ
    ΝΑΤΣΙΟΣ
    ΝΑΤΣΙΟΣ
    ΞΥΛΟΥΡΗΣ
    ΠΕΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
    ΡΕΤΣΙΝΑ Δήμητρα
    ΡΕΤΣΙΝΑ Δήμητρα
    ΣΑΡΗΠΑΠΑΣ
    ΣΑΡΗΠΑΠΑΣ
    ΣΑΡΛΟΣ
    ΣΙΩΚΟΣ
    ΣΙΩΚΟΣ
    ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ
    ΤΣΑΙΛΑΣ
    ΤΣΑΙΛΑΣ
    ΤΣΑΚΙΡΗΣ
    ΤΣΑΚΙΡΗΣ
    ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΣ
    ΦΕΓΓΟΣ
    ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ



    RSS Feed

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Xαριλάου Τρικούπη 24 , Αθήνα, 10680
Μέγαρο Καπιτόγλου, 6ος όροφος,
τηλ 211 182 6004
e-mail: syndesmosee@gmail.com
Απευθυνόμαστε στους σκεπτόμενους Έλληνες
Νέο Ύφος και Ήθος

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΕ
Picture
Copyright ΣΕΕ-2013